Fémbélyegző szerszám gyártási folyamat

- 2021-03-26-

Egy. Nyersanyag-feldolgozás:


1. Hat arc négyzet marása (a merőlegesség hibája nem nagyobb, mint 0,1 / 300), ugyanazok az öntőformák hosszának és szélességének méretei megegyezhetnek, 0,2 mm kopás vastagságúak (a kioltott részeknek 0,5 mm kopást kell hagyniuk); élletörés. 2. Csiszolja a felső és az alsó síkot (a munkadarabot ki kell hűteni, hogy 0,3 mm maradjon)


kettő. Megmunkálás


1. Fúrja és csapolja meg a csavarfuratokat, a furatokon és a menetes furatokon a rajzok szerint;


2. A szivárgó furatok vagy alkotó részek marása;


3. Hőkezelés után a munkadarabnak le kell őrölnie a felső és az alsó síkot, valamint a referenciaélet;


4. Forgassa el az elforduló részeket, a tűrések megfelelnek a rajz követelményeinek.


☠† ☠† Az összes csaplyukat nem lehet először feldolgozni: fúrjon menetes furatokat, amelyek hőkezelést igényelnek, a többit pedig fúrással és hárítással szerelik össze. Huzalvágás:


Vágja le az egyes alkotórészeket a rajzban megadott egyezési követelményeknek megfelelően.


A vezetőoszlop, a vezetőhüvely és a forma alapja szorosan illeszkedik egymáshoz; a lyukasztó és a rögzített lemez átmenetileg illeszkedik; a csapok és a furatok átmeneti illesztésben vannak.


négy. szerelés:


1. Először szerelje össze az öntőformát az ábra szerint, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vezetőoszlop és a vezetőhüvely merőleges a forma aljára és simán mozog;


2. Először rögzítse a homorú formát a forma alapjára, és egyenletesen helyezze el a megfelelő vastagságú rézhéjat a konkáv forma kerületén a rajz megadott résének megfelelően, majd helyezze be a domború formát, tesztelje a papírlapot erősítse meg, hogy a környező sorja egyenletes, majd húzza meg a domború felületet. A szerszám csapokkal van ellátva. (Ha összetett szerszámról van szó, akkor össze kell igazítania a lyukasztási rést, majd rögzítenie kell a domború és konkáv szerszámot)


3. Ezt követően telepítse a kirakodó és kilökő mechanizmust. A penész teljes feldolgozási sorrendje:


Elsőbbséget élveznek a hőkezelést igénylő munkadarabok feldolgozása. 2. Második feldolgozás. Munkadarabok, amelyek drótvágást igényelnek. 3. Ezután dolgozza fel a forma alaprészeit, nevezetesen a felső támaszt és az alapot. 4. Ezután dolgozza fel a többi alkatrészt. 5. Szerelje össze és próbálja ki